Lizbon’da havuzlu bir otelde kalmayı planlıyorsanız çok şanslısınız. Lizbon otellerinin birçoğu kapalı ve açık yüzme havuzu seçeneklerine sahiptir. Ayrıca çoğu otele harika manzaralar eşlik eder. Yüzme havuzlarının yanı sıra bu otellerde; spa uygulamaları, masaj alanları ve şehirdeki Tagus Nehri’nin harika manzarasına sahip teras barları ve restoranları vardır. 

Aşağıdaki listede, şehrin kalbinde yer alan en iyi havuzlu otelleri sizler için sıraladık. Otelleri ve adreslerini devamında bulabilirsiniz. Listeye göz attıktan sonra sizin için en iyisi olan oteli seçmeye hazır olacaksınız.

Myriad by Sana Hotels

Otel, Lizbon Uluslararası Havaalanına arabayla 10 dakika uzaklıktadır. Panoramik manzaraya sahip bu otel, Tagus Nehri’nin kıyısında yer alıyor.

Otelde bir yüzme havuzu, spa, fitness ve masaj alanları, bir restoran ve bir bar bulunuyor. Otele ait restoran, hem uluslararası hem de Portekiz mutfağı seçenekleri sunuyor. Ayrıca barda çeşitli içecekler, kokteyller ve atıştırmalıklar da bulabilirsiniz. Odalarda ise kahve makinesi, düz ekran TV ve minibar bulunuyor.

Myriad by Sana Hotels‘de konferans ve düğün gibi etkinlikler için ayrılmış bir alan da bulunuyor.

Olissippo Lapa Palace

Olissippo Lapa Palace’ın binası, Lapa’da bulunan 19. yüzyıldan kalma bir saraydır. Faro havaalanı, otele arabayla 30 dakikalık mesafededir. 

Otel, avizeleri, antikaları ve her şeyiyle görkemli bir iç dizayna sahiptir. Restaurante Lapa harika İtalyan yemeklerine sahiptir. 

Havuz kenarında başka bir daha restoran var, Le Pavillion, burada çeşitli atıştırmalıklar ve içecekler de bulabilirsiniz.

Bahçede ise Tagus Nehri manzaralı açık havuz ve spa alanında da kapalı havuz bulunuyor. Olissippo Lapa Palace‘ta ayrıca buhar banyosu, sauna ve spor salonu da bulunuyor. 

Lisboa Pessoa Hotel

Adını şair Fernando Pessoa’dan alan Lisboa Pessoa Hotel, Chiado ve Rossio’ya sadece 200 metre uzaklıktadır. Ayrıca Dona Maria II Ulusal Tiyatrosu’na 300 metre uzaklıktadır.

Lisboa Pessoa Hotel‘de, SPA ve fitness merkezi, yüzme havuzu, kütüphane, toplantı salonları ve manzaralı bir restoran bulunuyor. Odalarda klima, düz ekran TV, temel banyo malzemeleri ve bazı odalarda ise teras bulunmaktadır.

Restoranı Restaurante Mensagem, geleneksel Portekiz yemekleri ve muhteşem bir şehir manzarası sunmaktadır.

Casa Balthazar

Otel, Restauradores ve Rossio metro istasyonlarına yürüyerek sadece 3 dakika uzaklıktadır.

Casa Balthazar, yüzme havuzu ve bar içeren bir bahçe sunmaktadır. Yukarıdaki diğer oteller gibi buradaki odalarda da TV ve klima bulunmaktadır. Bazılarında ayrıca manzaralı özel bir balkon vardır.

Four Seasons Hotel Ritz Lisbon

1959 yılında inşa edilen Four Seasons Hotel Ritz Lizbon, Avenida de Liberdade’nin yakınında yer almaktadır. Aynı zamanda bir yüzme havuzuna ve ünlü bir spa merkezine de sahiptir.

282 odası ve 4 suiti bulunan oteldeki odaların birçoğunun şehir manzaralı ayrı terasları var.

Ayrıca civarda akşam yemeği yiyebileceğiniz pek çok mekan da bulabilirsiniz.

The One Palácio da Anunciada

Avenue de Liberdade’nin hemen arkasında yer alan otel, havaalanına arabayla 20 dakika uzaklıktadır.

One Palacio da Anunciada‘da kapalı yüzme havuzunun yanı sıra bir spa merkezi de bulunmaktadır. Ayrıca üç yemek alanı, bir kokteyl salonu ve bir şarap barı bulunmaktadır. Odaların çoğu bahçe manzaralıdır.

Torel Palace

Tagus Nehri manzarası sahip otelin terasında açık yüzme havuzu bulunmaktadır. Spa hizmetleri de bu kısımda mevcuttur. Avenida da Liberdade’nin ana caddesi, otelden yürüyerek sadece beş dakika uzaklıktadır. Havaalanı ise 20 dakika uzaklıktadır.

Torel Palace, 26 oda, bir villa ve bir apartman olmak üzere toplam iki evden oluşmaktadır. Restoranında Portekiz yemeklerini, barında ise çeşitli içki ve kokteyl çeşitlerini bulabilirsiniz.

Eurostars Museum

Alfama semtinde bulunan Eurostars Museum, 5 yıldızlı bir oteldir. Ayrıca, Humberto Delgado Havaalanı’na sadece 8,4 km uzaklıktadır.

Eurostars Museum‘da kapalı havuz, Türk hamamı ve masaj odası bulunmaktadır. Otelin içinde toplantı salonları ve fitness merkezi de bulabilirsiniz. Tüm odalarda klima, düz ekran TV, çalışma masası ve özel banyonun yanı sıra otel genelinde ücretsiz Wi-Fi bulunmaktadır.

Sabahları açık büfe kahvaltı bulabilirsiniz. Restoranda hem geleneksel hem de uluslararası yemekler mevcuttur. Otel çevresinde başka restoranlar da mevcuttur. Ayrıca Fado Evleri’nin Fado konserlerini de bulabilirsiniz.

Heritage Avenida Liberdade – Lisbon Heritage Collection

Otel, 18. yüzyıldan kalma çok eski bir binadır. Lizbon Havaalanı’na sadece yedi kilometre uzaklıktadır.

Odalarda ve misafir odalarında klima mevcut olup, otelde yüzme havuzu, fitness center ve bar bulunmaktadır. Ayrıca odalarda uydu kanalları ve DVD oynatıcıları olan bir TV de bulunmaktadır. Heritage Avenida Liberdade‘de bir kütüphane de mevcuttur.

Tandem Palacio Alfama Suites

Otel, St. George Kalesi’ne 1,1 km ve Ticaret Meydanı’na 1,4 km uzaklıktadır. Humberto Delgado havaalanı ise otele 6 km uzaklıktadır. Otelde ücretli servis de mevcuttur.

Oteldeki yüzme havuzu bahçede yer almaktadır. Tandem Palacio Alfama Suites‘te fitness salonu, ücretsiz Wi-Fi ve aile odaları da mevcuttur.

Corinthia Lisbon

Corinthia, Lizbon’un kalbinde yer alan bir diğer  5 yıldızlı oteldir. Avenida da Liberdade’ye metro ile sadece beş dakika uzaklıktadır. Otelde bir spa ve sağlıklı yaşam merkezi ile bir restoran bulunmaktadır. Restoran ve barda çeşitli içecekler/kokteyller, yemekler ve atıştırmalıklar bulabilirsiniz. Sakin ve huzurlu bir ortam için dizayn edilmiştir.

Yüzme havuzunun yanı sıra otel, büyük bir spa merkezine sahiptir ve burada masaj terapileri yapılmaktadır. Otelde bir spor salonu ve bazı güzellik bakımları seçenekleri de mevcuttur. Sky Lounge, şehrin panoramik manzarası ile ünlüdür. Burada çeşitli atıştırmalıkların ve içeceklerin tadına bakabilirsiniz.

Corinthia Lizbon, Lizbon Uluslararası Havalimanı’na arabayla sadece dokuz dakika uzaklıktadır.

Tivoli Avenida Liberdade

1933 yılında inşa edilen Tivoli Avenida Liberdade, havaalanına arabayla sadece 15 dakika uzaklıktadır. Otel, şehre ve Tagus Nehri’ne bakan bir çatı barı olan Sky Bar’ı ile ünlüdür. Ayrıca bahçesinde bir yüzme havuzu, spa merkezi ve bir VIP lounge bulunmaktadır.

Otelde toplam 285 oda bulunmaktadır.

Pateo Lisbon Lounge Suites

Otel, Moorish mahallesindeki Castelo São Jorge’ye yürüyerek sadece 10 dakika uzaklıktadır. Suitlerden oluşan otel, şehir merkezinde yer almaktadır.

Otel, açık yüzme havuzlu bir bahçenin yanı sıra fitness merkezine de sahiptir. Toplam iki binadan oluşuyor ve her ikisi de mimari açıdan modern dokunuşlara sahip. Pateo Lisbon Lounge Suites‘te özel otopark ve solaryum da mevcuttur.

Odalarda LCD TV veya düz ekran TV, kahve makinesi, klima ve ücretsiz Wi-Fi vardır. Aile odalarının yanı sıra çift kişilik ve iki yataklı oda seçenekleri de bulabilirsiniz. Otelde odaya kahvaltı servisi de mevcuttur. Bölgede ise özellikle Moorish mutfağına sahip birçok restoran bulabilirsiniz.

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi Lizbon otel seçenekleri açısından oldukça zengin bir şehir. Tercihlerinize göre en iyisini seçmek için birçok seçeneğiniz var. Keyifli konaklamalar dileriz!

 

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here